ELBA - KORSIKA 2024                                                      Opdateret 05.02.24

for få tilmeldinger så turen køres ikke i år.-

Minimum / Maxsimum deltagere 8 / 10

Turen starter tirsdag den 4.juni i Livorno og slutter mandag den 24 juni i Livorno.
Datoerne kan ændres lidt afhængig af færgerne.

Fra AAbenrå til Livorno modtager i forslag til spændende overnatningssteder. Vi mødes på en Campingplads ved havet og tæt på Livorno, starter med en middag om aftenen, for at lære hinanden lidt at kende og svare på de spørgsmål der måtte være. Dag 2 tager vi til Pisa med bus. Jeg vil være på Pladsen når i kommer og følger jer på hele turen.

Vi kører dag 3 til Piombino for at tage færgen til Elba. Vi ankommer til Portoferralo til en skøn camping plads hvor vi skal være i 6 dage. Vi mixer mellem bade ferie og tur opblevelser. Vi besøger Portoferralo på cykel og besøger det arkæologiske område Lingualla videre til Fort Falcone og Medicean Fortresses.
En anden dag tager vi nogle af camperne og besøger Volterraio fæstningen, Calamita minerne, Parco Minerarrio, Museum det gamle værksted og Sanctuary og Monserrato. Evt. gør vi det ad 2 gange. det beslutter vi sammen.

Efter 6 dejlige dage tager vi færgen tilbage til Italien/fastlandet, der er ikke færge direkte til Korsika i juni.Vi tager færgen fra Livorno til Bastia.

Kører sydpå og op i bjergene ad Route de Bavella til en Camping plads i Skoven/bjergene med en sø og elv. Vi spiser middag ved ankomst og bliver i 2 dage, husk derfor vandre støvler.Vi fortsætter over bjegene forbi Col de Bavella udsigtspunkt og ud til havet lidt længere sydpå. 

Vi ankommer til Camping La Rondinara, der ligger i en bugt til Midd, hvor vi skal overnatte 3 dage. En af dagene tager vi på besøg i Bonifacio med det lille tog til borgen og shopping.

Efter 3 dage tager vi videre langs kysten og kører mod Sartene og skal være 1 dag på Acricolture Camping en bondegårs plads med vidunderlig vin og mad vi spiser middag om aftenen, køber måske nogle af deres spændende produkter. Videre med stop i Sartene byen der hænger på klippen. videre over at se den smukke bro Spin a Cacallu, vi køre op ad D69 og besøger vingården Domaine Fiumicicoli til vi når frem til Camping Ras L`Bol .

Vi kører til Ajaccio Napolions føde by og kikker lidt rundt, Med sine okkerfarvede  huse ligger den hyggelige by Piana med fabelagtig udsigt over havet på et plateau  i 440 m`s højde. Vi gør et stop.
Vi kører på tværs af calanques de Piana med en utrolig smuk udsigt over Porto havn med den rødlige morfologiske klipper og fyrretræer. Porto vartegn er det gamle vagttårn, som blev bygget i starten af Genovas herredømme i 1520. Vi overnatter på Camping Futuna a Lora. Vi besøger byen den næste dag.

Mod nord over bjergene med de snoede veje til campingpladsen Dolce Vita. Næste dag tager vi ind til Calvi med det smukke Citadel og udsigt over Balagne baglandet. Det var i Calvi at Christopher Columbus blev født, en meget smuk og turistet by.

Fra Calvi skal vi til CapCorse langs kysten med de mange snoede veje forbi Saint Florent og Nonza 2 smukke byer ud til vandet. Pladsen i Cap Corsa / Tollare er en stellplatz. Vi starter tidlig næste dag til Bastia for at tage færgen til Livorno. Ved ankomst i Livorno tager vi en overnatning på den plads vi startede turen på med afskedsmiddag.

Prisen ved 5 tilmeldinger er kr. 17.000 ved 10 tilmeldinger kr. 14,000.
I prisen indgår :
                        1 camper - 2 personer evt. hund
                        4 færge overfarter.
                       20 overnatninger
                         5 middage
                         5 besøg
                         1 togtur

Depositum kr. 3.000 betales ved tilmelding dog senest den 1.februar 2024
Rest beløbet senest den 1. april 2024.
Når vi når denne dato, vil i få den endelige pris at vide inden i betaler restbeløbet.

Bank konto : 5958-0002013617

 Jeg håber vi ses til denne spændende tur.
Finn