Østersøen rundt

Østersøen Rundt:
            Opdateret 25.10.2024
Danmark - Sverige – Finland – Estland-Letland – Litauen – Polen.

Start dato : 31.juli - slutdato 28.august 2024

Minimum / Maximum 8/10 deltagere.

Der kan komme mindre ændringer i datoer og indhold.

 
Turen starter i Helsingør med et besøg på Museet for Søfart efterfulgt af infomøde og middag. Næste dag tager vi færgen til Sverige. Vores første besøg er Citadellet i Landskrona bygget af Christian den 3 i 1500-tallet. Vi fortsætter sydpå mod Visby, besøger et par slotte på vejen inden vi ankommer. Næste dag cykler vi ind til byen og besøger det gamle kloster..
Nu drejer vi nordpå forbi Olof Viktors kaffestue, Skibssætningen Ales, Glimmingehus borgen, Æblernes hus, Mørrumsån laksefiskeri, Kalmar slot for at gøre klar til 3 dage på Øland.
Nordpå mod Uppsala, forbi Ørebro slot, Strangås gamle huse, Gribsholm slot. Nu køre vi ad den smukke rute mellem Hørnøsand og Örnsköldsvik med den smukke bro over Ångerman Ælven. Nordpå igen og besøger Fæstningsbyen Boden og Rødberg fortet til Luleå med de mange smukke huse og krydser grænsen til Finland.

Vi bliver i Haparanda, dem der har lyst kan køre en smuk smuttur til Rovaniemi og hilse på julemanden. Vi kører langs den Bosniske Bugt besøger Oulu med et lokale Tove Market, til vaasa med den smukke Unesco fredet Skærgård.
Videre langs kysten til Rauma også med på Unesco`s liste som den bedst bevarede bykerne med træhuse i norden. Vi kører mod øst til Littala og besøger et glaspusteri. Mod Helsinki inden vi kommer frem besøger vi Poorvoo Finlands næst ældste by fra 1346. Vi bliver i hovedstaden et par dage.

Vi tager færgen til Estland/Tallin ca. 2,5 time, leger turister og spiser hos Olde Hansa. Langs Riga bugten til Letland/ Riga besøger det store marked i byen. Videre til Litauen/ Vilnius på vejen besøger vi den berømte Korshøj som vi besøger. 

Vi passere grænsen til Polen og på vej til Seeblick besøger vi Hitler østlige hovedkvarter ” Ulveskansen ” kører forbi borgene Riszel og Lidzbark. Inden vi kommer til Gdansk besøger vi på vejen Ridderborge Malborg. Sidste tur går langs de smukke vandreklitter frem til en Vikingelandsby hvor vi kan købe pandekager med honning og mjød, så nå vi vores sidste plads på turen i Stettin.

Prisen inkluderer:  2 færger – 3 middage – 3 besøg – alle overnatninger.
Praktisk information: 31 dage – 20 etaper – 4500 km.
Husk cykler
Walkie talkie - til blandt andet samkørsel
hunde ok

Pris: for én camper 2 personer, incl evt. hund: kr. 23.500

Tilmelding inden den 1.april 2024 tilmeldingen er booked når depositum kr. 3.500 er indbetalt, depositum refunderes kun, hvis turen bliver aflyst af CCT.

Restbeløbet kr.20.000 indbetales senest den 1 maj 2024 oikos bank  5958-0002013617

Udførlig rejseplan sendes pr. mail når restbeløbet er modtaget, der vil blive udleveret en kopi i lamineret form på første dag sammen med navneskilt.